Cursus Materia Medica

Cursus Materia Medica door Jos van Kooten:

In februari 2019 word ik 65 jaar, voorbij zijn 35 praktijkjaren en 30 docentjaren. Ik ga wel gewoon door met de praktijk maar wat meer in ‘deeltijd’.
In al die jaren is regelmatig door studenten gevraagd om mijn Materia Medica uit te brengen. Omdat ik steeds maar bleef aanvullen en optimaliseren, was ik nooit klaar. Het streven was om de middelen die zich bewezen hebben vanuit de praktijk, de zogenaamde klassieke middelen, op maximaal 1 A4-tje per middel te krijgen. Kernachtig, werkbaar en vooral uit de praktijk gekomen en in de praktijk toepasbaar.
Vooral in de laatste jaren zien we veel hypothesen als werkelijkheid langs komen, vooral de modellen zijn geliefd en lijken zekerheid te geven. Maar blijkt in de praktijk ook die zekerheid? Ik heb vele malen dit soort casuïstiek als “second opinion” opnieuw moeten analyseren omdat goed resultaat uitbleef.

Wat is het plan?

35 jaar praktijkervaring delen, ontstaan vanuit meer dan 50.000 uitgevoerde casusanalysen.
Cursus, verspreid over 2 jaar (2019-2020), in totaal 8 dagen. Alles mag en kan ter sprake komen, maar de dagen gaan vooral om de middelen, het streven is tien middelen per dag. Dan hebben we aan het einde de “klassieke” middelen gehad die nog steeds voor meer dan 90% de succesvolle praktijkvoorschriften zijn in onze praktijk. Het HERKENNEN van de middelen wordt het “nieuwe repertoriseren”.
Na afloop van de cursus krijgt elke deelnemer een kopie van mijn Materia Medica met persoonlijk licentienummer.

Praktische gegevens

Groepsgrootte: 10-12 personen
Frequentie: 8x in twee jaar
Dag: vrijdag en/of zaterdag
Kosten: € 80 per dag; gespreide betaling
Accreditatie: NVKH en NWP
Locatie: Houten

Meer informatie: stel je vraag via ons contactformulier