Nascholing

Jos van Kooten lezen

Jos van Kooten, docent en mentor

Visie: We kunnen van elkaar leren

Al vele jaren verzorgt Jos als docent homeopathie ook nascholing, gastcolleges, themadagen, werkgroepen en mentorschap voor collega homeopaten.

Jos wil mensen kritisch leren nadenken en heeft hoge verwachtingen van hen. Er is de ambitie om bij iedereen het beste eruit te halen, mensen uit te dagen en verder te helpen. We hoeven niet allemaal op een lijn te zitten. Meningen en gegevens worden op een objectieve manier bekeken, waarna ze – ondanks eventuele meningsverschillen – worden samengevoegd tot een gezamenlijke koers.

Er is een focus op het resultaat, betere homeopaten worden. Het is verfrissend om te zien wat voor vragen in de hoofden van de collega’s leven en het maakt dat je gaat nadenken over zaken, waar je soms zelf al lang niet meer bij stil staat.
“Ja, waarom doen we het eigenlijk zo? Goede vraag! “

Materia Medica

Cursus Materia Medica door Jos van Kooten:
35 jaar praktijkervaring delen, ontstaan vanuit meer dan 50.000 uitgevoerde casusanalysen.
Cursus, wordt inmiddels verspreid over 3 jaar (2019-2021), in totaal 8 dagen. Alles mag en kan ter sprake komen, maar de dagen gaan vooral om de middelen, het streven is tien middelen per dag. Dan hebben we aan het einde de “klassieke” middelen gehad die nog steeds voor meer dan 90% de succesvolle praktijkvoorschriften zijn in onze praktijk. Het HERKENNEN van de middelen wordt het “nieuwe repertoriseren”.
Na afloop van de cursus krijgt elke deelnemer een kopie van mijn Materia Medica met persoonlijk licentienummer..
Lees meer over Materia Medica…