Homeopathie

Jos van Kooten lezen

Het klinkt misschien niet groots, maar in de homeopathie denken wij in zieke mensen en niet enkel in ziekten. Dit is een wezenlijk verschil met de reguliere geneeskunde. De zieke mens wordt bij de homeopathie als geheel bekeken en niet enkel als “een ziekte”. Het is de eigen afweer/weerstand, het zogenoemde zelf genezend vermogen, dat zo moet worden versterkt dat de mens zichzelf beter maakt. Dat houdt dan ook in dat er een enorme hoeveelheid “ziekten” en klachten te verbeter of te genezen zijn met behulp van homeopathie. Dit gebeurt met het geven van de juiste homeopathische middelen.

 

Welke mensen bezoeken ons

Er is geen specifieke groep geweest binnen de vele tienduizenden consulten van de afgelopen 30 jaren. De start van onze praktijk liep gelijk met de grote groeitaak (VINEX)van de gemeente Houten. Veel jonge gezinnen met kinderen en hun kinderproblemen, kwamen naar onze praktijk. Hierdoor kregen wij een ruime ervaring met kinderen. Ook pubers, mannen en vrouwen, arbeidsongeschikten, mantelzorgers, senioren, zwangere, directeuren, telefonisten, hoveniers, kort samengevat, vele ”soorten” mensen tussen 0 tot 100 + jaar, wisten al snel de praktijk te vinden. Wel opvallend is de geleidelijke stijging van mensen die in de gezondheidsdienst werken zoals (huis) artsen met hun gezinsleden en verpleegkundigen. Ook zij raken steeds meer overtuigd van de kracht van de homeopathie en/of horen van hun patiënten de goede resultaten. Voor ons zijn dit mooie berichten.

Met welke klachten komen al deze mensen bij ons

Zomaar een greep uit veel voorkomende klachten tijdens 30 jaar praktijk

Baby’s/kinderen:

Het is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het kind er op tijd bij te zijn. In deskundige handen biedt de homeopathie zowel kwaliteitsverbetering, maar ook verbluffende resultaten.

Volwassenen:

De behandeling

We zullen vragen stellen zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van wie en hoe je bent, en waarvoor je bij ons bent gekomen. Het gaat niet enkel over de klachten maar ook om je levensverhaal te vertellen en de reden dat je contact hebt opgenomen.

De eerste keer is het vooral veel over jezelf vertellen. Aan de hand van alle informatie wordt het homeopathische middel bepaald. Samen bekijken wij, open en eerlijk naar elkaar toe, wat de mogelijkheden zijn. De behandeling is, voor zover mogelijk, gericht op genezing of anders op het remmen van het ziekteproces. De homeopathische behandeling moet in ieder geval de kwaliteit van leven verhogen.

Bij een klacht die al langer bestaat bekijken we na een paar weken de resultaten, bij acute klachten is de begeleiding meer direct en frequenter, vaak is er dagelijks telefonisch overleg.

Is homeopathie bewezen?

Over de vraag “Is homeopathie wetenschappelijk bewezen”? bestaat veel discussie. Jammer genoeg worden de discussies regelmatig gevoerd zonder de positieve wetenschappelijke onderzoeken en bewijzen van de homeopathie. Op PubMed (een via internet toegankelijke zoekmachine die de MEDLINE-databank met referenties naar medisch wetenschappelijke artikelen doorzoekt), zijn duizenden publicaties te vinden. Een aantal hiervan kan je op onze blog vinden.

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke klachten. (SOLK)

Als uitgebreid onderzoek geen afwijking heeft laten zien, wordt er vaak gedacht dat de klachten “tussen de oren “zitten. De “diagnose” geeft regelmatig veel onbegrip en frustratie. De artsen behoren dit SOLK te noemen, 40% van de huisartsconsulten vallen hieronder. Onverklaarbare lichamelijke klachten zijn serieuze klachten die veel last kunnen geven. Er zijn heel veel verschillende soorten onbegrepen klachten o.a. ernstige vermoeidheidsklachten (ME/CVS), buik/darmklachten (PDS), hoofdpijnen, chronische klachten, angststoornissen, depressie, fibromyalgie. Ook vallen hier de klachten onder met wel een duidelijke oorzaak, alleen zijn die klachten heftiger, duren langer of geven meer hinder dan verwacht. Wij kijken samen met jou naar jouw specifieke situatie en een zoeken een speciaal voor jou passende homeopathische medicatie.

Ik dacht dat………

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, vraag het ons!
(Eventueel nú via het contactformulier, wij zullen eerlijk en snel reageren, of pak de telefoon overdags.)
Een sceptische en kritische houding naar de homeopathie is ons niet vreemd!