Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen van patiënten.
Heb je een andere vraag, of weet je niet zeker of een bepaald antwoord ook op jou van toepassing is?
Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 030-6372677

Ik heb psychische klachten, kan de homeopathie mij hulp geven?

Somberheid, depressiviteit, angst, slaapproblemen, faalangst, gespannen zijn, eetproblemen…. Deze zijn voor ons net zo normaal als de lichamelijke klachten. Wij nemen alle tijd om te luisteren, laat (eventuele) schaamte los, wees niet bang om je verhaal te vertellen. Klachten worden door ons heel serieus benaderd en altijd met respect voor de persoon.

Ik ben burn-out, moet ik naast homeopathie ook in therapie?

Therapie heeft te maken met behandeling en/of verlichten van symptomen, dus ja, het is verstandig om in therapie te gaan. Naar een homeopaat gaan is ook in therapie gaan. Wacht niet te lang met hulp zoeken, spreek niet te lang de allerlaatste reserves aan. Welke therapie hier nu het beste is, is sterk afhankelijk van situatie. Homeopathie kan alleen maar ook, indien gewenst, naast bijna iedere andere therapie

Ik ben al heel lang heel moe, ME-CVS? Kan homeopathie mij helpen?

Het ontstaat meestal niet spontaan, maar als gevolg van diverse factoren. Het is verstandig om via de huisarts een aantal zaken te laten nakijken. Gelukkig heeft de Wereldgezondheidsorganisatie ME-CVS erkend als ziekte. Ook in Nederland is de diagnose erkend als een medisch arbeidsongeschiktheidscriterium. Ook zonder deze diagnose kan iemand dezelfde symptomen hebben of zijn ze onderdeel van andere klachten. Behandeling met homeopathische medicatie geeft een goede prognose.

Ik wil in homeopathische behandeling gaan, moet ik iets doen? Een dieet?

Eigenlijk niets meer dan een open en eerlijke houding naar ons toe. Daarnaast het advies om goed voor jezelf te zorgen, want alleen hierdoor kan je ook goed voor anderen zorgen. Er zijn geen voorschriften betreffende voeding of leefwijze vereist, heb je vragen hierover dan willen wij graag onze mening geven, maar altijd vrijblijvend. (Wij hebben geen verkoop van wat dan ook.)

Moet ik in homeopathie geloven?

Je mag zelf weten wat je wel of niet gelooft, maar de effecten van homeopathische behandeling staan niet ter discussie. Laat je vooral overtuigen door de vele mensen die deze ervaring al gehad hebben. Zoek je “wetenschappelijke” bewijzen, kijk dan op onze blog.

Is homeopathie bewezen?

Over de vraag “Is homeopathie wetenschappelijk bewezen”? bestaat veel discussie. Jammer genoeg worden de discussies regelmatig gevoerd zonder de positieve wetenschappelijke onderzoeken en bewijzen van de homeopathie. Op PubMed (een via internet toegankelijke zoekmachine die de MEDLINE-databank met referenties naar medisch wetenschappelijke artikelen doorzoekt), zijn duizenden publicaties te vinden. Een aantal hiervan kan je op onze website vinden.

Wat bij specifieke vrouwen klachten?

Ook vrouwenklachten moeten vanuit meerdere gezichtspunten worden bekeken, en niet enkel vanuit de hormoonhuishouding. De homeopathische geneeswijze behandelt niet alleen de uitingen van een ziekte of aandoening, maar betrekt de hele mens bij de genezing. Men noemt dit de totaalbehandeling.

Ik ben zwanger en/of geef borstvoeding kan ik dan toch homeopathie gebruiken?

Klassieke homeopathie kan toegepast worden tijdens de zwangerschap, rond de bevalling en daarna. Het is absoluut veilig voor jou en je baby.

Kan mijn kind al behandeld worden?

Homeopathie is voor kinderen van alle leeftijden, met uiteenlopende klachten. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen. Het is juist voor kinderen……ga voor een gezonde start!

Werkt homeopathie langzaam?

In acute situaties kan een reactie zeer snel, binnen minuten tot uren, plaatsvinden. Bij een chronische situatie kan het langer duren, maar als je een paar maanden moet wachten op verbetering, dan heb je gewoon niet het goede middel gekregen. Dat wil niet zeggen dat je altijd snel genezen bent, maar wel dat er snel een reactie is en dat je op de goede weg bent.

Waarom is homeopathie in Nederland vaak negatief in de media

Waarom is homeopathie in Nederland vaak negatief in de media, terwijl in vele andere landen o.a. Duitsland, vlak naast ons, dit een erkende therapie is?
Dit heeft te maken met de macht van de media, het politieke klimaat, de farmaceutische industrie, en de mensen die de minister adviseren o.a. het College voor Zorgverzekering. Er is een kleine groep van mensen in Nederland (“slechts” 2000 leden, arts/niet-arts) welke heel ijverig proberen de homeopathie in een kwaad daglicht te stellen . De vergelijkbare vereniging in Duitsland is reeds in 1934 opgeheven. Uit nieuw onderzoek (2015) blijkt bijna 80% van de Nederlandse consument vindt dat op de verpakking van Homeopathische middelen moet staan waar ze voor bestemd zijn. Ook de consumentenbond is hier een groot voorstander van. Dit getuigt toch wel van een grote belangstelling in de homeopathie.

Homeopathie en verwijzing

Niet alle artsen zijn geneigd om door te verwijzen naar een homeopaat. Het is dan ook goed om te weten dat er géén verwijzing nodig is. Iedereen kan direct voor homeopathie kiezen. Wij stellen een goede samenwerking zeer op prijs, maar geven alleen informatie aan huisarts of specialist in overleg met de patiënt.
De verzekering vergoedt de behandeling meestal deels of totaal via de aanvullende verzekering. Wel stellen de meeste verzekeraars eisen aan de betreffende homeopaat. Wij zijn aangesloten bij de NVKH. Dit is voor de zorgverzekeraars een beroepsvereniging die borg staat voor kwaliteit.

Ik slik medicijnen van de huisarts en specialist, moet ik daar mee stoppen?

Gebruik je medicijnen van de huisarts of specialist? Daar zijn wij duidelijk in; degene die de medicijnen heeft voorgeschreven moet ook degene zijn die aangeeft dat afbouwen of stoppen mogelijk is. Homeopathie kan in heel veel gevallen naast bestaande medicatie werkzaam zijn zonder dat dit elkaar negatief beïnvloedt. Als je naar onze praktijk komt en al medicijnen gebruikt, neem dan een overzicht hiervan mee.

Vaccineren

Het Rijksvaccinatieprogramma is ingevoerd met het doel de volksgezondheid te bevorderen en te beschermen. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek dienen als informatie om de gezondheidsraad te adviseren. De resultaten veranderen regelmatig.
Ouders worden (gelukkig) steeds kritischer en ook zijn er steeds meer ouders die om bepaalde redenen afwijken van het standaard vaccinatieschema. Het is dan als ouder van groot belang om zich goed te informeren om een weloverwogen beslissing te nemen voor hun kind in hun specifieke situatie.
Wij sluiten ons aan bij mensen die kritisch prikken, zonder zelf tegenstander van vaccinaties te zijn.

Zelfmedicatie, pijnstillers, voedingssupplementen……. Mag dat?

Vaak geen enkel probleem, neem het mee tijdens het eerste gesprek.

Reviews en zelfreflectie

Regelmatig evalueren wij de reviews van onze patiënten, met als doel onze dienstverlening optimaal te houden. Dit is niet alleen voor de patiënt maar ook voor ons van belang. Heb je vragen, opmerkingen of hopelijk positieve feedback dan horen wij dat graag, we zullen hier serieus op reageren.

Zijn jullie toegankelijk voor rolstoelen / mindervaliden?

Ja, onze praktijk zit op de begane grond. Parkeren kan (gratis) voor de deur.