Wie zijn wij?

Jos en Marian
Jos en Marian van Kooten

Wij zijn Jos en Marian van Kooten. We zijn al lang samen en hebben drie geweldige dochters en 4 kleinkinderen.
Samen hebben wij de praktijk voor Homeopathie in Houten.

Beiden hebben we de liefde voor de homeopathie gevonden. We zijn beiden actieve en bezige mensen met een positieve instelling. We zetten ons op een enthousiaste en grondige manier in voor ons vakgebied. We hebben een nuchtere kijk op allerlei zaken en zeker ook op ons eigen vak. We geven niet snel op, maar we weten ook goed waar onze grenzen liggen. Bij ons is twee weten meer dan één zeker van toepassing. We zijn trots op onze kennis en ervaring die we opgedaan hebben in de jaren door het voeren van tienduizenden gesprekken.

Jos

Jos van Kooten

Geboren in 1954, in vrijheid opgegroeid met veel natuurinteresses. Verbazing en verwondering over het leven zelf, boswachter worden leek mij geweldig. Het werd de Academie voor natuur geneeskunde.

In de 30 jaar praktijk voeren en daarnaast ook 20 jaren docent homeopathie, heb ik mijzelf vooral toegelegd op de ervaring. Ik wil graag zien dat theorieën ook in de praktijk kloppen, anders moet de theorie overboord of worden herzien. Ik streef een “eenvoudige” manier van begrijpen na. Ik hou van een goede, respectvolle en juiste manier van discussiëren. Argumenten om te komen tot conclusies en meningen, vind ik een prioriteit. Ook ingewikkelde theorie moet eenvoudig en begrijpelijk kunnen worden uitgelegd.

Misschien wat arrogant, maar als docent word ik hooggewaardeerd om mijn humor, kennis en ervaring en daar ben ik trots op. Voor mijn patiënten heb ik een goed luisterend oor en samen met hen wil ik steeds opnieuw proberen het bestaande probleem op te lossen.

 

Marian

Marian van Kooten

Na  een zoektocht in de reguliere en alternatieve geneeskunde kwam de homeopathie op mijn pad en was ik verkocht. Wat een fantastisch vak om te studeren en uit te oefenen. Ik probeer mijn werk zorgvuldig uit te oefenen, maar vind het vooral leuk om te doen. Ik heb een goed inlevingsvermogen, mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij.

Jarenlang heb ik ook studenten homeopathie begeleid als studieloopbaanbegeleider. Vanuit die positie ben ik een aantal jaren geleden de opleiding tot supervisor gaan doen. Daarvoor heb ik stage gelopen bij studenten maatschappelijk werk aan de hogeschool van Utrecht. Dat is van beide kanten zo goed bevallen dat ik daar nog regelmatig supervisie geef.

Door de supervisieopleiding is er uiteraard weer wat toegevoegd aan de gesprekstechnieken en coaching vaardigheden binnen de homeopatische consulten. Dit levert vaak weer nieuwe invalshoeken en inzichten op.