Kind met benauwdheidsklachten

Deze Casus gaat over een kind dat last heeft van benauwdheid, enorme eetlust, drukte en oorontstekingen. De casus is geschreven door Marian van Kooten voor het homeopathienetwerk.

Max is 1 jaar als hij met zijn ouders op consult komt. De spreekkamer lijkt twee keer zo klein als anders door alle drukte die Max maakt, hij speelt met zijn oudere zus, maar Max is haar in alles de baas. Alles wat hij doet, doet hij met enorme intensiteit, spelen, huilen als hij valt en ook zijn eetlust is enorm. De reden dat Max hier is, is zijn terugkerende benauwdheid, hij heeft dit al vanaf zijn geboorte. Hiervoor gebruikt hij dagelijks Ventolin. Gewone babymelk krijgt hij niet meer, daar wordt de benauwdheid erger van. Ook heeft hij al diverse antibiotica kuren gehad vanwege terugkerende oorontstekingen. Binnenkort worden zijn keel en neusamandelen eruit gehaald en worden er buisjes in zijn trommelvlies gezet, zodat bij een ontsteking de pus direct kan worden afgevoerd en er minder pijn zal zijn.

Naast de benauwdheid kan hij ook flink hoesten, een harde en diepe hoest. Bij de hoest maar ook bij de oorontsteking kan Max hoge koorts hebben, ook bij het tanden krijgen had hij hoge koorts.

Het slapen is voor de ouders van Max een bron van vermoeidheid. Max slaapt 1 nacht per week door, de andere nachten wordt hij 1 keer per nacht wakker, maar dan huilt hij ook twee tot drie uur achter elkaar. Alles is al geprobeerd, troosten, bij pappa en mamma in bed, een flesje, negeren, maar niets helpt, het blijft een paar uur huilen en dan verder slapen. Dit maakt dus dat zijn ouders op hun tandvlees lopen.

Zoals eerder genoemd doet Max alles intens, hij kan goed met andere kindjes spelen op het kinderdagverblijf, maar het moet wel gaan zoals hij wil. Hij kan geen nee accepteren, kan zich dan boos en driftig op de aarde neerstorten. Angsten kent Max niet, alles is leuk en uitdagend voor hem, het leven is een feest. Hij is heel beweeglijk en sterk. Als hij ziek is wordt hij anders, gaat aan vader of moeders been hangen en huilt om alles.

Gebaseerd op zijn klachten en zijn karakter geef ik de ouders een homeopatisch middel voor Max mee. Een maand later komt de familie weer terug, het is heel goed gegaan. De ouders vinden het wonderpillen die Max heeft gehad, hij is direct goed gaan slapen en dus ook zijn ouders. Zij zeggen het eerste jaar met Max was echt afzien, het is een fantastisch kind, maar wel slopend, het is heerlijk dat je een hele nacht door kan slapen. Max is daarnaast meer gaan praten en hij kan beter nee accepteren, wordt niet meer zo intens driftig. De Ventolin, is niet meer nodig geweest ook niet bij de verkoudheid die hij een paar dagen had. Hij heeft geen last meer gehad van zijn oren, zijn ouders hebben de afspraak bij de KNO arts afgezegd.

We spreken af dat we het even aankijken. Na nog eens twee maanden ronden we het af Max is een gezonde ondeugende peuter, hij ontwikkeld zich goed en als hij verkouden is, dan komt hij hier zonder benauwdheid zelf weer overheen.

Dit is heerlijk werken, een peuter klachten vrij maken en de ouders blij omdat hun kind weer gezond is en zij lekker slapen en daardoor plezieriger in het leven staan. Het lukt niet altijd zo snel en zo goed, maar dit is wel wat je als homeopaat het liefst ziet.

Marian van Kooten | Homeopaat in Houten.