Blaasontsteking

Wanneer zelfzorgmiddelen als cranberrysap en veel drinken niet meer helpen en zich antibioticakuur na kuur zich aandient is het wellicht tijd om een verder te kijken.

Als iemand met chronische klachten bij een homeopaat komt, wordt in een uitgebreid gesprek precies op een rijtje gezet “hoe iemand in zijn vel zit”, dus niet alleen de symptomen van de klacht zelf, maar ook hoe iemand verder lichamelijk functioneert. Daarnaast wordt ook bekeken, welke levensomstandigheden mogelijk invloed hebben op het lichamelijk functioneren. Iemand met een blaasontsteking is niet “een blaas” maar een mens met een blaasontsteking. En omdat ieder mens anders is, hebben niet alle mensen met blaasontsteking baat bij hetzelfde homeopathische middel. Niet de blaasontsteking moet worden genezen, maar het lichaam moet in staat worden gesteld zelf de ziekteverwekker aan te kunnen. Een homeopathische behandeling van welke klacht dan ook is dus nooit standaard, maar altijd strikt individueel. Door de basisgezondheid en de basisweerstand te verbeteren, helpt homeopathie het lichaam, om zélf ziektes aan te kunnen. En op die manier is er minder vaak medicatie zoals antibiotica nodig. 

Het uitgangspunt van de homeopaat is dus niet zozeer het bestrijden van de klachten, maar het ondersteunen van de eigen geneeskracht. Zeker ook in het geval van een blaasontsteking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *